Vanliga frågor och svar om

ROBIN HOODS DJURSJUKHUS

Hittar du inte svaret på just din fråga? Kontakta oss!

 • KAN JAG VARA SÄKER PÅ ATT NI INTE SÄLJER TILL NÅGOT RISKKAPITALBOLAG?
 • VAD HÄNDER OM NÅGON AV ER ELLER BÅDA, ALEX ELLER BETTAN, AV NÅGON ANLEDNING INTE KAN DRIVA RDH?
 • VILKEN SORTS DJUR KOMMER NI ATT TA EMOT?
 • VAD KOSTAR NYTTJANDERÄTTERNA OCH VAD GÄLLER FÖR DESSA?
 • VAD MENAS MED MEDLEMSSERVICE?
 • MÅNGA ANSTÄLLDA INOM DJURSJUKVÅRDEN KÄNNER STOR STRESS PÅ SINA ARBETSPLATSER IDAG. HUR TÄNKER NI NÄR DET GÄLLER ARBETSMILJÖ OCH LÖNEVILLKOR?
 • KOMMER NI ATT ERBJUDA NÅGOT SOM ANDRA DJURSJUKHUS SAKNAR?
 • KOMMER DET ATT VARA NÅGON FÖRDEL ATT VARA BLAND DE FÖRSTA SOM INVESTERAR?
 • HUR MÅNGA NYTTJANDERÄTTER KOMMER NI ATT SÄLJA TILL DET FÖRSTA SJUKHUSET?
 • KAN ALLA INVESTERA I EN NYTTJANDERÄTT?
 • OM JAG INVESTERAR I EN NYTTJANDERÄTT I DET FÖRSTA ROBIN HOOD, KAN JAG UTNYTTJA DEN PÅ ETT ANNAT ROBIN HOOD-SJUKHUS?
 • DET STÅR I ALLABOLAG.SE ATT ROBIN HOODS DJURSJUKHUS SYSSLAR MED TEKNISK KONSULTATION, VARFÖR?
 • VARFÖR SKA JAG SOM BOR LÅNGT IFRÅN STRÄNGNÄS INVESTERA NU FÖR ATT FÅ EN NYTTJANDERÄTT MED VIP-STATUS?
 • JAG KOMMER INTE ATT INVESTERA OCH JAG TYCKER INTE ATT NÅGON ANNAN SKA GÖRA DET HELLER INNAN NI HAR VISAT ATT NI KAN HÅLLA VAD NI LOVAR?
 • VARFÖR ÄR MOBILNUMRET NI UPPGER INTE REGISTRERAT PÅ ROBIN HOODS DJURSJUKHUS?
 • HUR SKA NI FÅ TAG PÅ VETERINÄRER OCH ANNAN PERSONAL?
KAN JAG VARA SÄKER PÅ ATT NI INTE SÄLJER TILL NÅGOT RISKKAPITALBOLAG?

Vi kommer ALDRIG att sälja RHD till någon som vill förändra konceptet, det bestämde vi från allra första början. Vi vet ju att vi kommer att hålla vårt löfte men vi förstår att man som potentiell köpare av en Nyttjanderätt kan känna sig osäker i detta.

Därför kommer vi att sammanställa ett dokument/kontrakt/avtal där vi garanterar att vi helt enkelt inte KAN sälja till någon som vill förändra RHD till något annat än vad det är.

VAD HÄNDER OM NÅGON AV ER ELLER BÅDA, ALEX ELLER BETTAN, AV NÅGON ANLEDNING INTE KAN DRIVA RDH?

Svaret på denna fråga är egentligen det samma som i frågan ovan. I dokumentet kommer vi att inkludera hur vi ska säkerställa att konceptet lever vidare även i vår frånvaro.

VILKEN SORTS DJUR KOMMER NI ATT TA EMOT?

Vi kommer att ta emot både smådjur/sällskapsdjur  och hästar på de dygnet runt-öppna Robin Hoods Djursjukhusen.

VAD KOSTAR NYTTJANDERÄTTERNA OCH VAD GÄLLER FÖR DESSA?

En Nyttjanderätt Guld kostar 10 000 kronor och en Nyttjanderätt Silver 5 000 kronor och ger dig som innehavare rätt att utnyttja våra medlemspriser som ligger på, i snitt, en fjärdedel av dagens normalpriser. Man investerar alltså i rätten att köpa billig och kvalitativ djurvård på Robin Hoods Djursjukhus.

Läs mer om villkoren för NR, Guld 0ch Silver i kategorin  Nyttjanderätter.

VAD MENAS MED MEDLEMSSERVICE?

Medlemsservice (MS) är Robin Hoods eget alternativ till djurförsäkring.

För MS gäller följande: 

Betalning via års-  eller månadsavgift.

Endast fast självrisk i tre nivåer, liten 500 kronor, mellan 2 500 kronor och stor 5 000 kronor.                                                                         

Alltså, INGA rörliga självrisker.

Vi accepterar alla friska hästar och sällskapsdjur utan undantag.

Gratis avlivning av sällskapsdjur (ej hästar).

En Nyttjanderätt Guld ger 50% rabatt på årsavgiften.

Priserna kommer att ligga på ca 300 kr per månad ´(150 för dig med NR) plus tillägg för t ex ålder och vissa raser med stor risk för ärftliga defekter. I övrigt inga undantag.

Vi kommer inte att erbjuda livförsäkring eftersom vi inte är något försäkringsbolag

Ingen ekonomisk begränsning. Det kommer inte att finnas något “tak” där “försäkringen” slutar gälla. Våra veterinärer avgör vad de anser vara det bästa för djuret.

10% av bruttot från MS kommer att avsättas till Robin Hoods Minnesfond till förmån för behövande djur. Våra bidrag kommer i huvudsak att ges i form av veterinärvård.

Alla hästar, hundar och katter måste vara ID-märkta, djur som saknar id-märkning kommer att ID-märkas i samband med det första besöket. Smådjur identifieras med hjälp av beskrivning av djuret.

Fullständiga villkor för Medlemsservice kommer att finnas tillgängliga här på hemsidan när verksamheten på Robin Hood är igång.

Den här informationen om MS hittar du också på sidan ”Medlemsservice”.

MÅNGA ANSTÄLLDA INOM DJURSJUKVÅRDEN KÄNNER STOR STRESS PÅ SINA ARBETSPLATSER IDAG. HUR TÄNKER NI NÄR DET GÄLLER ARBETSMILJÖ OCH LÖNEVILLKOR?

Vi är medvetna om problemet och vi kommer därför att sträva efter att bli den mest eftertraktade arbetsplatsen i branschen.På så sätt kommer vi att kunna rekrytera den bästa personalen för att kunna ge den bästa vården.

Tack vare intäkterna från Medlemsservice kommer vi dessutom att kunna ha fler anställda än andra djursjukhus och därmed öka både säkerhet och trivsel.

KOMMER NI ATT ERBJUDA NÅGOT SOM ANDRA DJURSJUKHUS SAKNAR?

Förutom att vi, för medlemmar med NR, kommer att vara cirka 75% billigare än de flesta andra aktörer i branschen kommer vi bland annat att erbjuda alla djurägare ständig övervakning av det djur som vårdas hos oss.

Detta kommer att ske genom ett övervakningssystem där man loggar in sig i systemet och sen kan följa sitt djur via dator eller mobil.

Vi kommer också att erbjuda övernattningsmöjligheter för djurägare.

KOMMER DET ATT VARA NÅGON FÖRDEL ATT VARA BLAND DE FÖRSTA SOM INVESTERAR?

Absolut, de 5 000 första Nyttjanderätterna , både Guld och Silver,  kommer att få VIP-status. De berättigar till slopad klinik- och jouravgift i fem år, gratis övervakning via webkamera samt 50% rabatt på övernattning för djurägare. Dessutom kommer dessa 5 000  VIP-innehavare för alltid att betraktas som de grundare som gjorde det möjligt att bygga upp det första sjukhuset. Nyttjanderätterna VIP kommer att berättiga till ytterligare exklusiva förmåner i framtiden.

Observera att Nyttjanderätter med VIP-status kommer endast att finnas tillgängliga vid uppstarten av det första Robin Hood.sjukhuset.

HUR MÅNGA NYTTJANDERÄTTER KOMMER NI ATT SÄLJA TILL DET FÖRSTA SJUKHUSET?

Vi kommer att sälja 10 000 Nyttjanderätter till det första sjukhuset.

KAN ALLA INVESTERA I EN NYTTJANDERÄTT?

Vi kommer att ha ett begränsat antal Nyttjanderätter till varje sjukhus. Detta så att vi är säkra på att kunna ge alla medlemmar de utlovade priserna.

OM JAG INVESTERAR I EN NYTTJANDERÄTT I DET FÖRSTA ROBIN HOOD, KAN JAG UTNYTTJA DEN PÅ ETT ANNAT ROBIN HOOD-SJUKHUS?

Ja, det går utmärkt. Nyttjanderätterna kommer att gälla på samtliga Robin Hood i Sverige.

DET STÅR I ALLABOLAG.SE ATT ROBIN HOODS DJURSJUKHUS SYSSLAR MED TEKNISK KONSULTATION, VARFÖR?

Vi har köpt ett aktiebolag med 140 000 kronor i aktiekapital. Bolaget var ett dotterbolag till ett företag som gått i konkurs. Branschkoden för det gamla företaget står kvar i informationen hos Alla Bolag. Det står bland annat fel branschkod och ett gammalt mobilnummer finns också kvar.

Det beror på att Alla Bolag hämtar sina uppgifter från både Bolagsverket och SCB som också får information från Skatteverket.

Det innebär att det kan ta lite tid innan alla uppgifter stämmer.

Om du vill kontrollera detta kan du ringa Bokförar´n i Hallstahammar, som vi köpt bolaget av, och prata med Hans Tejnung på 0220-299 90.

VARFÖR SKA JAG SOM BOR LÅNGT IFRÅN STRÄNGNÄS INVESTERA NU FÖR ATT FÅ EN NYTTJANDERÄTT MED VIP-STATUS?

Vi tror att när vi, på det första Robin Hood, kan visa att vår prissättning håller kommer efterfrågan att bli ännu större från andra orter. Om det går som vi tror så kommer vi att öppna Robin Hood-sjukhus på minst 15 olika orter. Planerna nu är att de närmaste kommer att öppnas i Skåne, Halland och  Västra Götaland.

För dig som bor i dessa områden eller har över 15 mil till Robin Hood i Strängnäs har vi beslutat att om du investerar i en NR med VIP-status får du (om du har möjlighet) använda dig av sjukhuset i Strängnäs, så länge, och utnyttja  de förmåner vi utlovat. Från det datum vi öppnar närmare din ort.(inom 15 mil) börjar vi om med den femårsperiod där vi erbjuder gratis jour- och klinikavgift.

Om du bor i Skåne, Halland eller Västra Götaland och har investerat i en NR med VIP och vi inte har öppnat inom 15 mil från din ort inom två år, för Gävleborg gäller öppning inom tre år, erbjuder vi oss att köpa tillbaka din Nyttjanderätt.

JAG KOMMER INTE ATT INVESTERA OCH JAG TYCKER INTE ATT NÅGON ANNAN SKA GÖRA DET HELLER INNAN NI HAR VISAT ATT NI KAN HÅLLA VAD NI LOVAR?

Det här är väl mer ett påstående än en fråga men vi kan bara säga att om ingen djurägare är villig att ta chansen att förändra veterinärbranschen då blir det inte något Robin Hood överhuvudtaget. Hela projektet grundar sig på att vi tillsammans med de som vill ha förändring hjälps åt att starta upp sjukhuset.

Skulle vi göra detta genom att låna pengar och erbjuda riskkapitalister att investera så faller ju idén platt till marken och priserna blir de samma som idag.

Så, om du verkligen vill så ta chansen nu när den finns. Vi har inte så lång tid på oss att visa de som hoppas att projektet Robin Hood ska misslyckas att Sveriges djurägare har ledsnat på skyhöga veterinärkostnader.

Robin Hoods Djursjukhus har ju en slogan som lyder Vi gör det tillsammans och det är precis just därför som du behövs. 

VARFÖR ÄR MOBILNUMRET NI UPPGER INTE REGISTRERAT PÅ ROBIN HOODS DJURSJUKHUS?

Mobilnumret är Bettans privata som vi har angett i vår facebook-grupp sedan vi började. Vi har inte prioriterat att köpa mobil till bolaget i det här läget då det funnits andra viktigare saker.

HUR SKA NI FÅ TAG PÅ VETERINÄRER OCH ANNAN PERSONAL?

Under de drygt tio månader vi arbetat med projektet har vi fått kontakt med många i veterinärbranschen som har visat intresse av att börja hos oss när vi är redo att anställa personal. En hel del har redan skickat in ansökningar och det uppskattar vi. Det finns också intresse från polska välutbildade veterinärer som talar utmärkt engelska att komma och arbeta hos oss. 

RHDLogga_NY_Icon

Djurägare och djurvänner - nu är det dags att vi visar att om man vill kan man göra skillnad;

Robin Hoods Djursjukhus Non Profit Sverige AB
- Vi gör det tillsammans -

Copyright by Robin Hoods Djursjukhus 2018. Hemsida och webbhotell sponsrad av Varbergs Webbyrå - Webbdesign sponsrad av Verkland & Sjögren Reklambyrå